Met het vernieuwende online concept van De Procedeerwinkel kunt u direct online procederen. Dit zorgt ervoor dat u direct, zorgeloos en gemakkelijk uw geld kunt terugvorderen:

(1) Wij stellen een Sommatiebrief en Dagvaarding op.
Wij controleren grondig en verzamelen al het benodigde bewijsmateriaal. Vervolgens stelt De Procedeerwinkel hiermee een sommatiebrief en dagvaarding op. Deze sturen wij op naar de tegenpartij en geven deze de wettelijke verplichte 14-dagen reactietermijn. Hiermee wordt de tegenpartij in gebreke gesteld. Gaat de tegenpartij niet in op ons verzoek tot betaling dan sturen wij de zaak naar de rechtbank.

(2) Naar de rechter.
In overleg met u leveren wij de stukken aan bij de deurwaarder. De dagvaarding wordt betekent door onze deurwaarder en persoonlijk afgeleverd bij de tegenpartij. Betaalt de tegenpartij nog steeds niet dan plant de deurwaarder een rolzitting in bij de rechtbank. Alleen de tegenpartij hoeft aanwezig te zijn bij deze zitting. De rechter kijkt bij deze zitting of de dagvaarding goed is aangebracht en bepaald het verloop van het proces. Wanneer de rechter de tegenpartij veroordeelt en vonnis uitspreekt kunt u beslag leggen.

(3) Beslaglegging.
Met het vonnis leggen wij voor u beslag op de rekening, inkomen en eigendommen van de tegenpartij. Dit gebeurt in samenwerking met onze deurwaarder. Met het vonnis kunt u tot 20 jaar naar uitspraak beslag leggen. Vaak komen wij voordat wij een beslaglegging uitvoeren al tot een betaling van de tegenpartij.

Makelaarskosten

Om uw makelaarskosten zaak aan te melden bij De Procedeerwinkel dient u uw eigen gegevens in te voeren en de gegevens van de makelaar waaraan u onterechte kosten heeft betaald. Om uw zaak succesvol uit te voeren hebben wij ook een aantal bewijsstukken van u nodig; De huurovereenkomst, Bewijs van betaling van de onterechte kosten in de vorm van een bankafschrift met eventueel een factuur die de kosten uiteenzet en het Bewijs van het online adverteren van de woning. Vaak kan De Procedeerwinkel nog achter de destijds online geadverteerde advertentie komen. Mocht u deze niet meer hebben zal de Procedeerwinkel deze voor u opzoeken en aan uw dossier toevoegen.

Wanbetaling

Om uw wanbetalingszaak aan te melden bij De Procedeerwinkel dient u uw eigen gegevens in te voeren en de gegevens van de wanbetaler. Om uw zaak succesvol uit te voeren hebben wij ook een aantal bewijsstukken van u nodig; De overeenkomst en de ingebrekestelling. Nadat u de aanvraag heeft voltooid zal een van onze juristen de zaak bekijken en eventueel contact met u opnemen om onderbouwend bewijsmateriaal aan te leveren. Wanneer de zaak compleet is zal De Procedeerwinkel een brief sturen met het verzoek om alsnog aan de vordering te voldoen. Wanneer dit niet gebeurt binnen de wettelijke termijn van 14 dagen zal De Procedeerwinkel de dagvaarding aanleveren bij de deurwaarder. Deze zal de procedure bij de rechtbank in gang zetten. Uiteindelijk zal de rechter een vonnis uitspreken waarmee wij het geld kunnen terugvorderen of beslag kunnen leggen.

Airbnb servicekosten

Voor meer informatie over het terugvorderen van uw onterecht betaalde servicekosten, kunt u terecht op servicekostenterug.nl